תערוכות התכשיטים בתקופת הקורונה

ואז נותרו שלוש. זה מספר תערוכות התכשיטים ששרדו את שנת 2020 - שנה חסרת תקדים של ביטולי אירועים ודחיות חוזרות ונשנות, בעקבות מגפת נגיף הקורונה. תערוכת התכשיטים האחרונה שנפלה קורבן למגפה העיקשת, היא תערוכת התכשיטים ואבני החן העולמית בהונג קונג, שנחשבת ליריד הסחר הגדול ביותר בתכשיטים ואמורה היתה לחול במהלך חודש ספטמבר, אילולא הנסיבות הנוכחיות. לאחר ניסיון לדחיית מועד התערוכה מחודש ספטמבר לנובמבר, מארגניה הבריטיים, הודיעו לאחרונה כי יעברו למתכונת דיגיטלית לחלוטין. כמה ימים קודם לכן ביטל Gem Geneve - יריד בינלאומי בלעדי לסוחרי ואספני אבני חן ותכשיטי וינטג' מבוקשים, את היריד שנקבע לחודש נובמבר לאחר שנאלץ לדחות את מועדי האירוע כבר פעמיים. מהן תערוכות התכשיטים שהצליחו לשרוד את משבר הקורונה וכיצד הן מתוכננות להתקיים במסגרת המגבלות? על כך בשורות הבאות.

אילו תערוכות תכשיטים מוכרות התבטלו או נדחו עקב מגפת הקורונה?

OroArezzo - תערוכת התכשיטים האיטלקית הידועה, המתקיימת בדרך כלל כאירוע בין לאומי בארצו, איטליה, נדחתה בעקבות משבר הקורונה כבר פעמיים וכעת היא מתוכננת להתקיים, אם המצב יאפשר, רק בשנת 2021. תערוכת התכשיטים בלאס וגאס, ארה"ב - נדחתה אף היא וכרגע מתוכננת להתקיים רק בחודש יוני בשנה הבאה. גם חברת IEG - מארגנת התערוכות הגדולה, נאלצה להתמודד עם השלכות המשבר שקטעו את פעילותה.

אילו תערוכות תכשיטים עולמיות כן מתקיימות בצל משבר הקורונה?

שלושת תערוכות התכשיטים ניצולות הקורונה, הן תערוכת VicenzaOro המתקיימת בחודש ספטמבר, תערוכת התכשיטים באיסטנבול (Istanbul Jewelry Show) ותערוכת The Jewellery Cut Live. על כל אחת מן התערוכות הללו, נרחיב בהמשך.

כיצד יתנהלו תערוכות התכשיטים תחת המגבלות הנוכחיות?

מגבלות הנסיעה לחו"ל בזמן הקורונה נותרות בתוקף במדינות בהן מתקיימות תערוכות אלה, דבר אשר צפוי להשפיע על הנוכחות של תכשיטנים וסוחרי יהלומים ואבני חן שתכננו להגיע לתערוכות התכשיטים הללו ממדינות אחרות. במסגרת האילוצים הצפויים לאורחים מחו"ל המתכננים לבקר באחת מתערוכות התכשיטים הללו, עשויות להדרש בדיקות קורונה לפני ההגעה, חובת בידוד עצמי בעת כניסה למדינה בה התערוכה מתקיימת, וכן איסור מוחלט על כניסת מבקרים המגיעים ממדינות אדומות. לצורך העניין, כמעט כל מדינה בעולם אוסרת על אזרחי ישראל להיכנס לגבולותיה.

12 - 14 בספטמבר, ויצ'נזה, איטליה - תערוכת Vicenzaoro

תערוכת התכשיטים Vicenzaoro תתקיים השנה באיטליה במתכונת מצומצמת שתכלול פחות ימים ופלטפורמה משולבת חיה ודיגיטלית לביצוע רכישות. החלק החי ביריד יהיה קטן בהרבה מהרגיל. קוראדו פראבוני, מנכ"ל קבוצת התערוכות האיטלקית (IEG), המחזיקה את היריד ומפעילה אותו, אמר כי רק 300 חברות ישתתפו בתערוכה הנוכחית. זאת בהשוואה ל - 1,300 חברות שהציגו את מרכולתן בתערוכה שהתקיימה בספטמבר 2019. בין המציגים עדיין נותרו כמה שמות גדולים, כולל רוברטו קוין, לומברדי, וונדורפה פסוונטו, דמיאני, פברז'ה, פופ, אנטוניני, ליברינו, מטיולי ואלסי.

על מנת להגיע לקהל נרחב יותר באופן דיגיטלי, IEG יצרה את VOICE (אירוע הקהילה הבינלאומי של Vicenzaoro), שנועד לפתוח את תכנית הסמינרים והשקות המוצרים בפני הקהילה הבינלאומית.

8 - 11 באוקטובר, איסטנבול, טורקיה - תערוכת Istanbul Jewelry Show

תערוכה זו, הנערכת בימים כתיקונם פעמיים בשנה, חוגגת את האירוע ה - 50 שלה בתקופה קשה וחריגה זו. זהו יריד הסחר הגדול ביותר בטורקיה והוא מושך אליו תערובת בינלאומית של מציגים ומבקרים. עם זאת, הקהל העיקרי שלה נמצא בטורקיה ובמדינות הסובבות אותה. התערוכה באוקטובר 2019 משכה אליה 20,172 מבקרים מ - 127 מדינות שצפו בתכשיטים של יותר מ - 800 חברות המייצגות 20 מדינות, כך על פי Informa Markets בבריטניה, המחזיקה ומפעילה את התוכנית. מארגני התערוכה הצהירו כי הם עושים כל שניתן כדי להפוך את האירוע השנה לסביבה בטוחה באמצעות "מערך מפורט של אמצעים משופרים" שנקרא "AllSecure". האירוע יכלול תוכנית של משלחת קונים בינלאומית לעידוד סחר בינלאומי ושוק מעצבים שמיועד להצגת עבודתם האחרונה של מעצבים עצמאיים.

12 - 11 באוקטובר, לונדון, בריטניה- תערוכת Jewellery Cut Live

מדובר בתערוכה בת יומיים בלבד שהשנה צפויה להיות אירוע קטן ומקומי יותר בהשוואה לאירועים הקודמים שהיו מוכוונים יותר לשוק התכשיטים הבין לאומי. עם זאת, יש לו פוטנציאל להתרחב בהיקפו ובחשיבותו, במיוחד עם הביטול האפשרי של תערוכת התכשיטים הבינלאומית בלונדון (IJL), שהיתה עד כה תערוכת התכשיטים הגדולה ביותר בבריטניה. המארגנים של אירוע ה - IJL, ביטלו הן את האירוע שתוכנן לחודש יוני והן את האירוע לשנת 2021, מה שהוביל לספקולציות שהיריד לא יצא אל הפועל כלל .

זוהי המהדורה החמישית של תערוכת Jewellery Cut Live - אירוע חצי שנתי המתמחה בהצגת עבודות של מעצבי תכשיטים עצמאיים, בעיקר מבריטניה ואירופה. הרעיון הוא להעניק חשיפה למותגי תכשיטים עצמאיים הנמצאים איפשהו באמצע בין תכשיטי יוקרה באיכות פרימיום למותגי יוקרה גדולים, כך אומרת רייצ'ל טיילור, מייסדת שותפה של The Jewellery Cut , פלטפורמת קידום מכירות של מעצבי תכשיטים עצמאיים. החשיפה שתערוכת התכשיטים הלונדונית שואפת להשיג היא כפולה: גם לעזור למעצבים אלה לשגשג על ידי מכירת תכשיטים נוספים, וגם להציג לצרכנים את העולם האלטרנטיבי הזה של תכשיטי יוקרה, שלעתים קרובות מציע חוויית רכישה ואספנות מלהיבה יותר מאשר אספנות של תכשיטים מבית היוצר של מותגים גדולים ומוכרים.

השנה צפויים לקחת חלק בתערוכת ה - Jewellery Cut Live למעלה מ - 20 מעצבים עצמאיים, בהם מארי מאס, אוליביה & פרל, דבורה בלית', ליבי ראק ונור שאמה. הם יוצגו בבניין המכון המלכותי של בריטניה הגדולה, שטח מפואר של 70,000 רגל מרובע של המוסד המלכותי, ארגון המוקדש לחינוך מדעי ומחקר. זה יעזור להבטיח ריחוק חברתי כפי שמתחייב ממגבלות ההתכנסות בתקופת הקורונה, כך הסבירו מארגני התערוכה היוקרתית. הסמינרים המתוכננים להתקיים במסגרת התערוכה, יערכו בתוך אגף התיאטרון של הבניין המאפשר תפוסה של עד 400 איש.
אולן מפאת מגבלות ההתקהלות והצורך בהקפדה על ריחוק חברתי בימי קורונה, תוגבל כמות המקומות בסמינרים אלו עד 80 משתתפים לכל אחת מן ההרצאות.

התערוכה מתוכננת להתפרש על פני כל חלקי הבניין, כלומר על פני שלוש קומות, על מנת להבטיח שיהיה מספיק מרווח בין המציגים באירוע. השנה, האירוע זוכה לחסות מלאה מצד Fuli Gemstones, חברה סינית הכורה ומשווקת את אבן החן הירוקה, פרידות.

מתכננים נסיעה לתערוכת תכשיטים בחו"ל בתקופת הקורונה? כדאי שתכירו את "קרנה" - פנקס מעבר לתכשיטנים בחו"ל

במידה ואתם מתכננים נסיעה לחו"ל בתקופה הקרובה לשם ביקור באחת מתערוכות התכשיטים הבין לאומיות אותן סקרנו במאמר זה, או שברצונכם להציג את מרכולתכם מול קונים פוטנציאליים ממדינות זרות, כדאי לכם להכיר את פנקס המעבר שנקרא "א.ט.א קרנה".

על פי המידע המפורסם באתר משרד הכלכלה והמסחר נכון לחודש יולי 2020, מדובר על פנקס מעבר מכס אשר מונפק מטעם איגוד לשכות המסחר. מסמך זה מיועד לאפשר לתכשיטנים וסוחרי אבני חן בכפוף לרשימת התנאים שהוגדרו במסגרת אמנה בין לאומית, לשנע באופן זמני דוגמאות מסחריות של תכשיטים, בין המדינות שהוחתמו על האמנה. השימוש במסמך זה מייתר את הצורך בתשלום מס או פקדון בארצות היבוא (כולל מכס, מיסי קנייה, היטלים, תשלומי מע"מ או מיסי יבוא מסוגים אחרים). יתרה מכך, התכשיטים המתועדים במסמך הקרנה לא נדרשים לעמוד בתנאי סף בלתי מכסיים, כדוגמת דרישות תקינה, סימון מוצרים וכן הלאה.

מסמך זה מועיל במיוחד בהקשר של ביקור בתערוכות תכשיטים בחו"ל בתקופת הקורונה, היות ובזכותו - מכלול הסידורים הרלוונטיים מתבצע מראש בארץ על מנת שתהליך הכניסה למדינת היבוא יעבור בצורה חלקה ככל הניתן וללא סיבוכים מיותרים, מעבר לאילוצי התקופה.

כל הזכויות שמורות © Diamond Factory 2006-2025